Гімн України у The Metropolitan Opera прозвучав після скандалу

Актори провідного театру США The Metropolitan Opera у Нью-Йорку виконали національний гімн України. 

Таке відео з'явилося на YouTube-сторінці театру. 

Перед прем'єрою опери Джузеппе Верді «Дон Карлос» глядачі вшанували хвилиною мовчання загиблих в Україні, після чого пролунав національний гімн України у виконанні оркестру та хору театру. Також у театрі заявили, що відмовляються співпрацювати з російською співачкою Анною Нетребко та диригентом Валерієм Гергієвим. Про це повідомив головний менеджер The Metropolitan Opera Пітер Гелб.
 

Цікаво, що ще недавно сам Гелб засвітився у скандалі, пов'язаному з Росією. Один із найпопулярніших у світі сайтів, який пише про культуру, Slippedisc, 23 лютого цього року розкритикував Гельба за те, що він всупереч санкціям відвідав Росію. Гелб побував на репетиції романтичної опери «Лоенґрін» Ріхарда Вагнера у російському Большому театрі, що обурило театральних критиків. The Metropolitan Оpera працювала над спільною постановкою цієї опери із росіянами. 

Щодо російських виконавців, то з Нетребко відмовилася співпрацювати Баварська державна опера і «Ла Скала», а з Гергієвим — Баварська державна опера, Паризька філармонія, а також Мюнхенський філармонічний оркестр і Карнегі-хол.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські окупанти обстрілюють київську телевежу