Глава Пентагону після «Рамштайн»: новин про Patriot немає

Глава Пентагону Ллойд Остін після зустрічі у форматі «Рамштайн» заявив, що Сполучені Штати поки не будуть передавати Україні додаткову батарею ЗРК Patriot.

Про це пише Радіо Свобода.

«У мене немає жодних заяв щодо батарей Patriot сьогодні. Але що можу вам сказати: я продовжую працювати над цим, і я перебуваю в постійному контакті з моїм українським колегою. І ми зробимо все можливе, щоб переконатися, що в українців є необхідні можливості, і що ми доставимо їх якнайшвидше», — заявив він.

Остін зазначив, що протиповітряна оборона України перебуває «у топі його порядку денного протягом тривалого часу». Він також додав, що США вже передали одну батарею Patriot, надають ракети для неї, а також закликають інші країни надати України системи ППО.

Нагадаємо, 11 червня The New York Times повідомила, що президент США Джо Байден схвалив розміщення ще однієї ракетної системи Patriot в Україні. За даними видання, нова система Patriot мала надійти з Польщі, де вона захищала ротаційні сили американських військ.

13 червня заступник міністра національної оборони Польщі Цезарій Томчик виступив проти цих планів. Він заявив, що американську батарею замінять на батарею з іншої частини світу. 

«Польща не дала згоди на передачу польської батареї. Польські Patriot захищають польське небо, і це не зміниться», — наголосив він Томчик.

Остін також зауважив, що жодних змін у покритті Patriot у Польщі не буде.

«Я знаю, що це було одним з елементів статті, але жодних змін у покритті Patriot там не буде», — сказав глава Пентагону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Слідом за США. Велика Британія ввела нові санкції проти росії