Голова ТЦК у Кривому Розі організував схему продажу фіктивних довідок ухилянтам — СБУ

Голова районного ТЦК у Кривому Розі організував схему продажу ухилянтам фіктивних посвідчень про непридатність до служби за станом здоров’я. Про це повідомляє СБУ.

Для реалізації «схеми» він залучив двох своїх підлеглих та ще десятьох спільників — посадовців місцевих лікарень і посередників для пошуку клієнтів та передачі хабарів.

Під час обшуків у підозрюваних знайшли незареєстровану зброю та понад 3,5 млн готівки у гривневому еквіваленті.

Подібну схему на Полтавщині організували голова районної ВЛК і троє його підлеглих. Вони за гроші ставили фіктивні діагнози чоловікам, які навіть не проходили медогляду.

У Черкасах керівник підрозділу одного з комунальних підприємств міськради продавав ухилянтам «місця» в реєстрі наркозалежних обласного наркодиспансеру, щоби «сховати» їх від призову. Його спільниками були завідуюча відділенням та лікар-нарколог медустанови.

На Одещині правоохоронці викрили ділків, які оформлювали військовозобов’язаним фальшиве батьківство над неповнолітніми для виїзду за кордон. А на Харківщини затримали двох продавців підроблених довідок про наявність ІІ групи інвалідності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Бабуся-style»: прикордонники у потязі затримали чоловіка переодягненого у жінку (відео)