Голові Нацбанку Кирилу Шевченку повідомили про підозру

У четвер, 6 жовтня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про масштабну корупційну схему службових осіб державного АБ «Укргазбанк», яка призвела до збитків у сумі понад 206 млн грн.

У цій справі повідомили про підозру колишньому голові правління «Укргазбанк» та екс-керівнику Національного банку України Кирилу Шевченку. Оскільки місце перебування Шевченка невідоме, підозру йому залишили в офісі НБУ.

За інформацією САП, керівництво банку «Укргазбанк» використали інформацію про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування для розкрадання грошей.

Так, працівники банку уклали фіктивні договори із фізичними та юридичними особами, які нібито будучи «агентами» банку залучили до нього великих клієнтів.

За такі «агентські послуги» банк щомісячно незаконно виплачував «винагороду» цим особам. Слідство встановило, що впродовж 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перерахували понад 206 млн грн.

Правоохоронці уже повідомили про підозру п'яти основним фігурантам злочину, серед яких голова НБУ Кирило Шевченко, колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

Водночас САП наголошує, що злочинна діяльність голови НБУ не стосується періоду його перебування на посаді керівника Нацбанку.

Нагадаємо, 4 жовтня Кирило Шевченко, голова НБУ заявив, що йде у відставку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Богдана Львова відрахували зі штату Верховного Суду за російський паспорт (фото)