Голові столичної ВЛК оголосили підозру в підробленні довідок для виїзду ухилянтів

Голові військово-лікарської комісії (ВЛК) Подільського районного у Києві ТЦК та СП повідомили про підозру у підробленні довідок для виїзду військовозобов’язаних за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це інформує Офіс генпрокурора.

За даними слідства, лікар разом із спільниками допомагав виготовляти довідки про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям з військового обліку. В подальшому ці документи були підставою для перетину державного кордону України.

Вартість виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від $3 тис. до $4 тис. з людини.

Загалом до схеми були залучені 9 осіб, які шукали охочих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо підроблювали документи — працівники медичних установ столиці, члени військово-лікарських комісій.

Діяльність групи була викрита під час підготовки пакету документів для трьох чоловіків призовного віку та одержання від них грошових коштів.

Викрити їх вдалося під час розслідування щодо голови ВЛК Оболонського ТЦК та СП, якому у лютому вже повідомили про підозру за схожою справою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Київському районному воєнкому вручили протокол про корупцію