Голові Волинської ОДА висловили недовіру чиновники облради
pravda.volyn

Депутати Волинської обласної ради проголосували за висловлення недовіри голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку. На це очільник обласної держадміністрації заявив, що «не хоче бачити морди депутатів».

Про це повідомляє видання «Конкурент».

У порядок денний вже включили питання про звіт голови Волинської ОДА. Спочатку Погуляйко на засідання не прийшов, проте потім таки зявився на сесії.

«Я офіційно заявляю: не хочу більше працювати, не хочу бачити ваші морди», — зазначив держслужбовець.

За 2020 рік губернатор жодного разу не звітував про свою роботу, хоча зобов’язаний це робити, наголосили депутати під час засідання.

За недовіру губернатору проголосували 49 з 64 депутатів. Рішення ради надішлють президенту Володимиру Зеленському. Саме гарант вирішить долю Погуляка.

Понад третина депутатів Волинської облради перебувають у фракції «За майбутнє».

Згідно з Конституцією, якщо недовіру голові районної чи обласної державної адміністрації висловили дві третини депутатів від складу відповідної ради, президент ухвалює рішення про відставку голови місцевої державної адміністрації.

Довідка

41-річний Юрій Погуляйко народився у селі Верхнєшевирьовка Краснодонського району Луганської області. Він працював першим заступником голови Луганської ОДА.

Погуляйко був й дільничним інспектором міліції, оперуповноваженим відділення Державної служби боротьби з економічної злочинності Краснодонського міського відділу УМВС України в Луганській області.

Він служив на посадах рядового та керівного складу в органах внутрішніх справ МВС України в Миколаївській, Дніпропетровській, Чернігівській та Луганській областях, потім у Національній поліції України.

Детективи НАБУ затримали керівника порту «Чорноморськ» на хабарі в $250 тис.