Головним колаборантом Херсонщини став ексмер-регіонал Володимир Сальдо (виправлено)

26 квітня окупанти призначили «головою» Херсонської облдержадміністрації колишнього мера міста Володимира Сальдо.

Про це розповів справжній голова ОДА Геннадій Лагута.

Також, за його даними, росіяни призначили «головою» Херсонської міської адміністрації Олександра Кобця.

Сальдо тричі (з 2002 до 2012 року) поспіль обирався мером Херсона. У 2012-2014 роках був нардепом Верховної Ради від Партії регіонів. Одразу після захоплення росіянами Херсона перейшов на бік ворога.

ВИПРАВЛЕНО

У першій версій новини було помилоково вказано, що Олександ Кобець  — викладач ліцею Херсонського держаної морської академії, який 2020 роках невдало балотувався у міськраду від партії «Голос». 

У коментарі «Новинам Приазов’я» Лагута повідомив, що наразі з’ясовують, хто такий Кобець. Єдине, що поки відомо – йому більше ніж 60 років, до 1991 року він жив у Херсоні.

В той час, Олександр Кобець, який балотувався в депутати від  «Голосу» народився в 1979 році.

 

Російські війська захопили Херсон ще 2 березня. Спочатку окупанти не втручалися у роботу української адміністрації міста на чолі з мером Ігорем Колихаєвим. Але 25 квітня ворожі військові зайняли мерію та зняли з неї українські прапори.

За даними української розвідки, 1 травня росіяни планують провести «референдум» про створення в області «народної республіки». У такому разі президент Володимир Зеленський пригрозив повністю вийти з переговорів з рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Херсонщині росіяни примусово виселяють людей — Денісова