Головнокомандувач ЗСУ закликав не створювати збройні підрозділи на місцях
Генштаб ЗСУ

Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заликав державні і місцеві органи влади не нагнітати ситуацію і не створювати військові підрозділи, не передбачені законодавством.

«Останнім часом спостерігається нарощування російських військ уздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України. Такі дії викликані спробою вкотре випробувати нашу державу на стійкість та готовність дати гідну відсіч агресору», — зазначив Хомчак.

За його словами, у різних областях України проводяться планові та позапланові збори резервістів та територіальної оборони, а також інші заходи з оборони держави на потенційно загрозливих напрямках.

«У зв’язку із зазначеним, прошу представників органів державної влади та місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію та не розбурхувати панічні настрої в суспільстві. Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань», — наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

 

Звернення Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака / Statement by the...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Friday, April 16, 2021

На думку Хомчака, подібна не скоординована діяльність може бути використана російською пропагандою для підтвердження своїх маніпулятивних та брехливих тверджень щодо ситуації в Україні.

«У Збройних Силах України прийняті всі рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів та необхідних ресурсів у визначений законодавством України спосіб у разі загострення оперативної обстановки довкола нашої держави», підсумував Руслан Хомчак.

Аваков закликав ветеранів і патріотів об’єднатися для відсічі російській агресії