Головнокомандувачу ЗСУ Сирському довіряють 40% українців — опитування

Новому Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському довіряють 40% українців.

Про свідчать дані опитування КМІС, яке проводили упродовж 5-10 лютого 2024 року.

Формально серед усіх опитаних йому довіряють 40%, не довіряють — 21%. Водночас 35% не знали його у лютому, а 48% — у грудні.

У перерахунку, станом на лютий серед тих, хто знає Сирського, йому довіряють 62%, не довіряють — 33%. У грудні це співвідношення було 63% проти 29%. Так, у порівнянні з груднем ставлення до нього майже не змінилося.

Зі списку серед 13 діячів українці найбільше довіряють колишньому Головнокомандувачу Валерію Залужному — таких 94%. У порівнянні з груднем цей показник практично не змінився.

Також опитування свідчить, що 66% респондентів довіряють главі ГУР Міноборони Кирилу Буданову, не довіряють — 19%.

Водночас довіра до президента Зеленського опустилася з 77% у грудні до 64% у лютому. Не довіряють главі державі у лютому 33%.

Найнижчі показниками довіри, за даними КМІС, мають: народна депутатка Мар’яна Безугла (їй не довіряють — 65%), Юрій Бойко (не довіряють 73% опитаних), Юлія Тимошенко (не довіряють — 82%), ексрадник ОП Олексій Арестович (не довіряють – 83%).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Українців запитали про проблеми в державі та довіру до Зеленського — опитування