Google створює власний чат-бот на основі штучного інтелекту під назвою Bard
Unsplash

Компанія Google оголосила, що працює над створенням бота на основі штучного інтелекту під назвою Bard, який стане конкурентом ChatGPT.

У своєму блозі гендиректор корпорації Сундар Пічаї написав, що це буде «експериментальний розмовний сервіс», який зможе відповідати на запити користувачів та спілкуватись із ними. Перш ніж показати широкому загалу, програмне забезпечення протестують.

Чат-бот Google, найімовірніше, буде безоплатним, як і ChatGPT. Користувачам пропонують ставити йому практичні запитання, відповіді на які він шукатиме в інтернеті.

Як і інші технологічні гіганти, Google остерігається негативної реакції на неперевірений ШІ. Вже існуючі системи LaMDA і GPT-3.5 ловили на токсичному контенті, мові ненависті та неправдивій інформації.

Пічаї стверджує, що Google поєднуватиме зовнішні відгуки на бот та власне внутрішнє тестування, аби відповіді Bard були високої якості та грунтувались на правдивій інформації.

Що таке ChatGPT та чому він став таким популярним

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) — це продукт компанії OpenAI, яка досліджує штучний інтелект. У відкритому доступі чат-бот з'явився 30 листопада 2022 року. Всього за п'ять днів він зібрав велику аудиторію, а у лютому 2023 року мав 100 млн активних користувачів.

За запитом користувача бот може створити текст, статтю, курсову, придумати рецепт, скласти план тренувань та навіть написати еротичного листа. ChatGPT може створювати нескладні програмні коди або виправляти помилки у вже написаних кодах, розв’язувати математичні задачі тощо.

На сайті OpenAI чат-ботом можна скористатись безкоштовно в режимі запитання/відповідь. Однак в Україні він поки не доступний.

Попри велику аудиторію до технології вже виникають запитання, пов'язані з наданням неправдивої інформації та авторським правом. Адже дані ChatGPT містять мільйони книг, вебсторінок, повідомлень, які можуть містити уривки захищених авторським правом творів. Також бот користується інтернетом для відповідей та не може відрізнити правду від пропаганди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд ЄС зобовʼязав Google видаляти недостовірну інформацію