Господарства, які отримали гранти від «єРобота», будуть моніторити з супутника
Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило супутниковий моніторинг господарств, які отримали гранти від «єРобота».

Про це повідомили на сайті органу.

Мінагрополітики створило спеціальний портал, на який можна потрапити через розділ  «Онлайн моніторинг садів та теплиць» на головній сторінці сайту відомства. 

«Портал дозволяє за допомогою супутникових даних бачити саму ділянку на якій заявлено розвиток тепличного господарства чи саду, чи насправді на ній розвивається заявлене виробництво. Позначено також назву господарства, скільки грантових коштів воно отримало, площу ділянки, кількість сезонних та постійних працівників та інше», — розповів Денис Башлик, заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Мінагрополітики.

Портал будуть постійно поповнювати знімками та даними по кожному господарству, які дозволять відслідковувати, як воно розвивається. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Гранти від Мінцифри та EU4Business: як отримати €25 тис. на розвиток бізнесу