Гостей Олімпіади в Пекіні просять відмовитись від обіймів і рукостискань. Водночас їм роздають презервативи

Організатори зимових Олімпійських ігор в Пекіні запровадили для гостей суворі обмеження фізичних взаємодій через СOVID-19. Водночас для спортсменів і журналістів у готелях доступні презервативи.

Про це пише СNN.

На певну невідповідність звернули увагу представники ЗМІ, які почали прибувати на Олімпіаду.

Їх, як і спортсменів, селять в так званій «бульбашці». Це означає, що протягом усіх Ігор вони не контактуватимуть ні з ким зовні.

Гостей наполегливо просять дотримуватись дистанції і відмовитись від зайвої фізичної взаємодії, як то обійми, рукостискання чи відбивання «п’ять!» долонями.

Водночас в номерах акредитованого готелю в Гуйчжоу журналісти виявили по п’ять презервативів в різнокольорових упаковках, що нагадують олімпійські кільця.

Практика розповсюдження безплатних засобів захисту на Олімпійських іграх існує давно. Велику кількість презервативів роздали під час Ігор 1988 року в Сеулі, щоб підвищити рівень обізнаності про ВІЛ та СНІД.

Минулого року під час Олімпіади в Токіо організаторам так само довелось пояснювати, чому під час пандемії коронавірусу на Олімпіаді обмежують фізичні контакти і одночасно роздають презервативи. Тоді в Оргкомітеті зазначили, що Міжнародний олімпійський комітет попросив їх продовжити практику розповсюдження презервативів серед гостей.

Організатори Ігор в Токіо планували роздати 150 тис. презервативів, але просили спортсменів забрати їх з собою, а не використовувати в олімпійському селищі через антиковідні перестороги.

Зимова Олімпіада в Пекіні цього року пройде без іноземних вболівальників. Для місцевих квитки також не були у вільному продажу. Їх поширюють серед «цільових груп».

Організатори зазначили, що потрапити на трибуни можна буде з довідкою про бустерне щеплення та двома негативними ПЛР-тестами.

Під час змагань глядачі мають весь час перебувати в масках. Їм заборонено голосом підтримувати спортсменів, спілкуватися з іншими людьми, а також вживати їжу.

Олімпійські ігри пройдуть в Китаї з 4 по 20 лютого 2022 року.

Україна затвердила склад збірної на зимові Олімпійські ігри в Пекіні. Хто візьме участь