Готель «Україна» в центрі Києва продали за 2,5 млрд грн

Готель «Україна» в центрі столиці придбали за понад 2,5 млрд грн на аукціоні з приватизації. Торги вперше пройшли онлайн у системі «Прозорро. Продажі».

Про це повідомляє Фонд держмайна.

4-зірковий готель «Україна» має 14 поверхів, 363 номери, 6 конференц-залів, парковку та інші зручності для гостей.

За право власності на актив змагалися три учасники. Вартість об'єкта приватизації зросла зі стартової ціни близько 1 млрд грн до фінальної — 2 511 777 888 грн.

«Конкуренція призвела до зростання вартості активу у 2,4 рази. Це чітке підтвердження готовності українського ринку змагатися за великі об'єкт», — зазначила в.о. голови ФДМУ Іванна Смачило.

Вона додала, що далі команда ФДМУ планує провести онлайн-аукціони з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», ТОВ «Аерок» та ТОВ «Демурінський ГЗК».

Переможцем аукціону стало ТОВ «Ола Файн», засноване у 2021 році. За даними YouControl, основним видом його діяльності є надання в оренду й експлуатацію нерухомості. Її власником є підприємець Максим Кріппа.

Переможець торгів за готель має 30 робочих днів, аби сплатити запропоновану ним вартість лота. Далі він зобов'язаний всі умови приватизації:

  • погасити протягом 6 місяців від дати переходу права власності борги із заробітної плати та перед бюджетом;
  • погасити кредиторські заборгованості, які наявні на дату переходу права власності на придбаний об'єкт;
  • крім заборгованості перед фізичними та юридичними особами, щодо яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції», та пов’язаними з ними особами, а також кредиторами, бенефіціаром яких є громадяни / резиденти російської федерації та/або республіки білорусь;
  • забезпечити соціальні гарантії працівникам згідно з вимогами трудового законодавства;
  • не звільняти працівників готелю «Україна» з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом шести місяців з дня переходу до нього права власності;
  • дотримуватися вимог та додаткових обмежень природоохоронного законодавства щодо користування об'єктом;
  • зберегти основний вид діяльності підприємства.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький витратив з бюджету 25 млн грн на дорогу до готелю свого батька — ЗМІ