«Готова до боротьби». Україну вчетверте переобрали до Ради ООН із прав людини
Пресслужба ООН

Генеральна асамблея ООН вчетверте переобрала Україну до Ради ООН із прав людини на 2021−2023 роки. До складу ради потрапила й Росія,  а також ще низку країн. З 1 січня 2021 року рада запрацює в новому складі.  

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів у своєму Twitter.

«Як країна, яка підтримувала створення Ради для забезпечення універсального дотримання прав людини, Україна буде надалі відстоювати запобігання порушенням цих прав задля сталого міжнародного миру та безпеки», — зазначив очільник МЗС.

До Ради також пройшла Росія — «відомий порушник прав людини». Кулеба вважає, що її обрали через брак конкуренції у Східноєвпропейській групі.

«Україна готова до боротьби. Не дозволимо зловживати місцем в Раді, аби покривати порушення прав людини», — підсумував міністр.

Заступник очільника МОЗ Еміне Джапарова зауважила, що міністерство працюватиме над тим, аби Рада дійсно захищала тих, хто потребує допомоги, а не була прихистком для безкарності.

 

#РПЛ #ООН Україна на 3 роки обрана до Ради з прав людини ООН. Маємо добрі новини з Нью-Йорка. З часу заснування Ради...

Posted by Emine Dzheppar on Tuesday, October 13, 2020

Всього до Ради ООН з прав людини входять 47 країн. Термін повноважень становить три роки. Вибори проводяться шляхом таємного голосування. Щоб потрапити у склад Ради країна повинна отримати щонайменше 97 голосів.

Раніше ми писали, що генеральний секретар ООН опублікував доповідь про порушення прав людини в анексованому Криму. 

Нобелівську премію миру присудили Всесвітній продовольчій програмі