Готували ракетні удари по Харкову та Сумщині: СБУ затримала подружжя агентів рф
СБУ

Служба безпеки затримала подружню пару, яка працювала на фсб і готувала ракетні удари рф по підрозділах Сил оборони у Харківській та Сумській областях.

Про це повідомили в СБУ.

Ворожа агентка була родом із Сумщини, а працювала у Харкові медсестрою. За даними слідства, жінку помітило фсб через її прокремлівські погляди, які вона неодноразово поширювала в Telegram-каналах. До злочинної діяльності жінка залучила свого чоловіка, який також підтримував росіян. Ним виявився колишній працівник розформованої міліції, який проживав в Охтирці на Сумщині.

За завданням ворога вони намагалися вивідати інформацію про штаби та укріпрайони підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби. Також росіян цікавили геолокації логістичних баз та складів із озброєнням і боєприпасами українських військ.

Місця базування Сил оборони на Харківщині жінка розпитувала на роботі. А чоловікові вода доручила виявити локації українських захисників у прикордонні місцевості. Також він «втемну» випитував потрібні агресору відомості у своїх знайомих. Отримані дані він надсилав дружині, а вона потім «звітувала» своєму московському куратору.

Під час обшуку за місцями проживання затриманих вилучено мобільні телефони та сім-карти різних операторів із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російській агентці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Злочинні дії її чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує від 8 років до довічного ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.