Готували ракетні удари по Київській телевежі й підрозділах Генштабу: СБУ викрила двох агентів рф (фото)

У Києві та в Одесі правоохоронці затримала двох агентів фсб, які готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони, Київській телевежі та об’єктах енергетики.

Чоловіків завербувала російська фсб — вони діяли окремо один від одного й отримували від росії гроші.

За версією слідства, спочатку підозрювані намагались виявити місця базування українських військ, а потім передати їхні координати окупантам для корегування повітряних атак.

Для збору розвідданих один із підозрюваних влаштувався експедитором в одеську компанію, що постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони.

Іншого чоловіка підозрюють у зборі даних про технічний стан київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року. СБУ стверджує, що він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

За версією СБУ, російські війська хотіли використати цю інформацію для ракетних ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі.

Підозрюваних чоловіків затримали на гарячому, коли вони шпигували для російських військ.

За даними слідства, один з підозрюваних — інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший — 24-річний киянин. Наприкінці січня 2024 року їх дистанційно завербував кадровий агент фсб, його особу вже встановили.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони з доказами листування з фсб і банківські картки, на які надходили російські кошти. Їм повідомили про підозру у державній зраді  — чоловікам загрожує довічне увʼязнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «крота» фсб, який намагався потрапити до Нацполіції (фото)