Готував прорив російських ДРГ до Харкова: СБУ викрила агента фсб
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу фсб сформувати власну агентурну мережу на Харківщині, яка мала сприяти прориву російських ДРГ для захоплення стратегічних об’єктів регіону.

Про це повідомили у СБУ.

Ворожим агентом виявився в’язень місцевої виправної колонії, який невдовзі мав вийти на волю.  Фсб завербувала його ще у 2012 року, коли він відбував покарання на зараз окупованій частині території Луганщини. До початку повномасштабного вторгнення рф його перевели до виправної колонії на Харківщині.

За завданням фсб, у в’язниці чоловік мав сформувати власну агентурну групу із засуджених, у яких також закінчувався термін покарання. Після виходу на волю чоловік мав дистанційно зв’язатись зі своїм куратором для уточнення завдань і термінів їх виконання.

Після звільнення агенти мали роз’їхатись по Харкову та прикордонних селищах регіону і встановлювати геолокації українських блокпостів та укріпрайонів. Також окупанти хотіли отримати точні координати ключових об’єктів життєзабезпечення з актуальним «звітом» про систему їх охорони.

Ці дані потрібні були окупантам для підготовки диверсійних рейдів у прифронтові райони області в «обхід» оборонних ліній українських військ. Однак Служба безпеки зірвала плани рф та викрила агента.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту  про підозру за державну зраду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Сумщині зросла активність російських ДРГ