Готував прориви окупантів на Донеччині: СБУ затримала агента російського гру
СБУ

Служба безпеки затримала на Донеччині ще одного агента російського гру. Зловмисник допомагав агресору прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За завданням росіян інформатор розвідував місця базування та переміщення українських військ поблизу передової. Його особливо цікавили укріпрайони та бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем окупантів.

Аби дізнатися потрібну інформацію, чоловік пішки обходив місцевість та приховано фіксував розташування захисників.

Ці дані потрібні були ворогу, щоб підготувати бойові операції на фронті, з використанням авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ.

Але СБУ завчасно викрили агента та убезпечили військових. У затриманого вилучено мобільний телефон та банківські картки, на які росіяни надсилали йому грошову «винагороду» від російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ремонтував окупантам «Смерчі»: СБУ затримала колаборанта з Луганщини