Готував теракти проти військових ТЦК у Запоріжжі: СБУ затримала агента фсб
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки «на гарячому» затримала російського агента, який готував підриви авто співробітників місцевих військкоматів у Запоріжжі.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Агентом виявився охоронець місцевої енергокомпанії, якого фсб дистанційно завербувала у квітні цього року. Його помітили через доньку, яка проживає в Москві та співпрацює з російською спецслужбою.

За завданням окупантів фігурант мав виявляти транспортні засоби військових, а потім встановлювати під ними саморобні вибухові пристрої дистанційного керування. Для цього він щоденно стежив за парковками поблизу військкоматів.

У подальшому він мав отримати від російського куратора детальні інструкції щодо часу та способів вчинення терактів з використанням вибухівки.

Втім, СБУ зірвала задум росіян та убезпечила військовослужбовців. Російського агента затримали, коли він проводив дорозвідку. У нього вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності. Окрім того, СБУ встановила, що фігурант шпигував за трансформаторними підстанціями Запоріжжя.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.