Готував удари по об’єктах «Укрзалізниці» на Вінниччині: СБУ затримала агента рф (фото)
СБУ

Служба безпеки викрила агента фсб, який займався підготовкою повітряних атак на об’єкти транспортної та енергетичної інфраструктури у Вінницькій області.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, фігурант — є 57-річний мешканець Хмільницького району, якого окупанти завербували у травні. Спецслужби помітили його прокремлівські дописи в забороненій соцмережі «Однокласники».

За завданням росіян він розвідував локації вузлових залізничних станцій, які можливо використовувалися для перевезення озброєння та боєприпасів ЗСУ у напрямку передової. Також фігурант шукав розташування ключових електропідстанцій регіону та дізнавався про їхній технічний стан.

Цю інформацію у вигляді координат та фото з текстом зловмисник передавав своєму «куратору» з фсб через анонімну поштову скриньку. За цими даними окупанти планували удари по критичній інфраструктурі регіону.

За успішне виконання завдань загарбники «гарантували» своєму агенту грошову винагороду у розмірі 100 тис. рублів на банківську картку. Також він сподівався, що його вивезуть на територію рф.

Втім, співробітники СБУ завадили реалізації планів ворога і затримали російського агента на етапі збору розвідданих для передачі їх окупантам. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі фігурант під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Спецпризначенці СБУ знищили ворожі «Термінатор» і «Сонцепьок» (відео)