Готував удари по ППО: СБУ затримала агента воєнної розвідки рф у Запоріжжі
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента, який діяв у прифронтовому Запоріжжі.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисник намагався виявити і передати агресору точні координати зенітно-ракетних комплексів ППО. Також він стежив за основними маршрутами руху та кількістю техніки ЗСУ, що рухалась у напрямку передової.

Агент передавав зібрані дані кадровому співробітнику 316-го розвідцентру головного управління гру, що дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Окупанти планували використати цю інформацію для планування повітряних ударів по регіону, а також для підготовки бойових операцій на Запорізькому напрямку.

Втім, СБУ зірвала плани росіян та затримала фігуранта на, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. Правоохоронці убезпечили локації українських військ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.