Готував удари по залізниці та військових шпиталях: СБУ затримала агента рф на Черкащині (фото)
СБУ

СБУ затримала агента російської розвідки, який передавав окупантам координати військових об’єктів на Черкащині.

Про це повідомили в СБУ.

Ворожим агентом виявився 45-річний уродженець Луганщини, який у квітні 2022 року переїхав на Черкащину як переселенець зі сходу. На початку 2024 року його дистанційно завербував представник російського гручерез знайомого бойовика на окупованій Луганщині.

Завданням зрадника було передавати точні координати складів із озброєнням та боєприпасами Сил оборони та вузлових залізничних станцій, які задіяні у переправленні техніки на фронт. Також росіян цікавило розташування військових шпиталів.

За кожне виконане завдання фігуранту пообіцяли «зарплату» від російського гру. Агент передавав ворогу розвіддані у вигляді фото українських об’єктів з описом, геолокаціями та прив’язкою до місцевостічерез анонімні чати у месенджері.

Цю інформацію окупанти хотіли використати для планування ракетно-дронових ударів, аби «перерізати» шляхи постачання зброї на передову та завдати ураження по місцях найбільшого зосередження особового складу.

Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження — російського агента затримали у власному помешканні. Правоохоронцям вдалося своєчасно поінформувати командування Сил оборони, аби убезпечити військових.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила очільницю «роспошти», яка діяла під час окупації Ізюма