Готував захоплення Вовчанська: СБУ затримала російського інформатора

Служба безпеки затримала інформатора рф, який шпигував за локаціями українських військ, що обороняють Вовчанськ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Затриманий — ідейний прихильник рашизму, якого воєнна розвідка рф дистанційно завербувала у 2023 році. До підривної діяльності він долучився під час повторного наступу на Харківщину.

За завданням росіян агент відслідковував точний час та напрямки польотів ударних гелікоптерів ЗСУ, які з повітря прикривають сухопутні підрозділи Сил оборони. Також він шукав бойові позиції аеророзвідки та важкої артилерії, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

Ці дані потрібні були росіянам для нових спроб захоплення міста та просування на напрямку.

Аби отримати інформацію агент обходив територію Вовчанська та прилеглих селищ, та фіксував геолокації оборонців. Також він «в темну» випитував потрібну йому інформацію у місцевих жителів під час звичайних розмов. Отримані дані він доповідав росіянам телефоном.

СБУ поетапно документувала злочинні дії фігуранта, провела комплексні заходи для убезпечення українських військ, а на завершальному етапі затримала його у власному помешканні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Сатурн» більше не попливе: спецпризначенці ГУР знищили черговий буксир росіян (відео)