Говорить Трамп! Про троянського коня соціалізма і прапор на Марсі

У США великою промовою Дональда Трампа закінчився з'їзд Республіканської партії. Він тривав чотири дні, його очікуваним підсумком стала формальна згода чинного президента балотуватися від республіканців на другий термін.
Трамп говорив про успіхи свого чотирирічного президентства і лякав американців перспективою вибору його суперника — демократа Джо Байдена. Його Трамп згадав більш ніж 40 разів. Сhas News зібрав основні тези промови президента-кандидата. Вона, до речі, в цей раз через епідемію коронавируса була перенесена на галявину перед Білим домом. Щоправда, як відзначають ЗМІ, безпечної дистанції все одно не дотримувались, стільці стояли майже впритул один до одного, а з півтори тисячі гостей мало хто був в масці.

Що Трамп назвав своїми досягненнями

У зовнішній політиці:

  • жорсткі заходи проти Китаю;
  • політика по Ізраїлю: перенесення посольства США в Єрусалим, визнання юрисдикції Ізраїлю над Голанськими висотами, встановлення ОАЕ дипломатичних відносин з Ізраїлем;
  • початок виведення військ з Афганістану, санкції проти Ірану, розгром «ІДІЛ», знищення лідерів терористів;
  • перегляд невигідних для США міжнародних угод, зокрема, з питань клімату.

У внутрішніх справах:

  • забезпечення безпеки кордонів, початок будівництва стіни на кордоні з Мексикою, боротьба з нелегальною імміграцією
  • зниження вартості ліків;
  • підтримка афроамериканців - тут Трамп взагалі порівняв себе з першим президентом республіканцем Авраамом Лінкольном. Він заявив, що для темношкірих з тих пір ніхто з президентів не робив більше за нього.

Що Трамп пообіцяв зробити протягом другого терміна

  • забезпечити вакцину проти коронавируса до кінця року, зупинити поширення вірусу;
  • швидко відновити економіку після коронавируса і повернутися до «рекордного добробуту»;
  • не зносити "неполіткоректні" пам'ятники;
  • захищати правоохоронців;
  • доставити на Місяць першу жінку і встановити американський прапор на Марсі.

Що Трамп говорив про Байдена

Головному супернику Трампа на майбутніх в листопаді виборах дісталося сповна. «Ніколи раніше виборці стикалися з явним вибором між двома партіями, двома баченнями майбутнього, двома філософіями і двома програмами. Ці вибори вирішать, чи зможемо ми зберегти американську мрію або дозволимо соціалістичної програмі знищити нашу чудову долю. Джо Байден — не рятівник американської душі. Він руйнівник американського величі», — заявив Трамп. На його переконання, Байден протягом усіх 47 років своєї політичної кар'єри свідомо обманював своїх виборців і торгував їхніми інтересами. І саме тому Трамп і пішов в президенти чотири роки тому, оскільки не міг більше "дивитися на цю зраду".
Ось ще кілька цитат про "жахливого" Байдена: «Китай буде володіти нашої власною країною, якщо Байден буде обраний», "План Байдена - не вирішення для вірусу, а капітуляція перед вірусом». І найпрекрасніша:
 

Байден — троянський кінь соціалізму

Мова Трампа переривалася скандуванням "Ще чотири роки" і закінчилася феєрверком.

А що до цього говорив демократ Байден?

Раніше кандидат від демократів Джо Байден у своїй аналогічної партійній промові пообіцяв вивести країну з темряви, в яку її занурив Трамп. За слова Байдена, нинішній президент пробудив в американському в суспільстві "занадто багато злості, занадто багато страху, занадто багато розбіжностей", пише BBC. "Я буду союзником світла, а не темряви. Для нас, тих, кого називають" ми, народ ", прийшов час об'єднатися. Замість страху ми виберемо надію, замість вимислу — факти, а привілеї для обраних ми замінимо справедливістю", — пообіцяв Байден.

Обидва кандидати — 74-річний Дональд Трамп і 77-річний Джо Байден — погоджуються в одному, вибори 3 листопада є надзвичайно важливими і переломними.