Говорити про причини авіакатастрофи у Броварах зарано — Повітряні Сили

Наразі зарано говорити про попередні причини падіння гелікоптера у Броварах 18 січня.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт впав», — наголосив Ігнат.

За його словами, керівництво МВС та представники ДСНС перебували на борту гвинтокрила Super Puma, який рятувальники отримали від Франції.

На брифінгу з місця події керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов також заявив, що про причини трагедії можна буде говорити лише після проведення відповідних експертиз.

«Зарано робити висновки. Зараз розпочато кримінальне провадження, слідчі СБУ і Національної поліції і ДБР будуть працювати. Можу сказати одне: буде дуже великий об’єм слідчих дій, щоб з’ясувати всі обставини», — зауважив Нєбитов.

Він також попросив свідків авіакатастрофи звернутися в поліцію. Це допоможе в з’ясуванні обставин трагедії.

Нагадаємо, на борту гелікоптера перебувало дев’ять людей: шість осіб оперативної групи МВС та троє членів екіпажу ДСНС. Серед них —  глава МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та держсекретар Юрій Лубкович, які загинули. Наразі відомо про 18 загиблих, серед них троє дітей.

Як розповів на брифінгу заступник глави ОП Кирило Тимошенко, керівництво МВС летіло у відрядження в одну з «гарячих» точок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чим небезпечні ракети Х-22, якими росія атакує Україну