Графіки відключення світла в Україні 1 лютого: де та коли не буде електрики
Pixabay

В енергосистемі України зберігається значний дефіцит електроенергії після російських атак на енергетичну інфраструктуру країни.

Сhas News розповідає, де можна подивитися графіки відключень електроенергії.

Коли не буде світла у Вінницькій області 1 лютого

Дізнатися свою чергу відключень за адресою та актуальний графік можна за цим посиланням, а отримати інформацію про аварійні відключення — за цим посиланням.

Коли не буде світла у Волинській області 1 лютого

Графік погодинних відключень світла для своєї адреси можна подивитися на сайті Волиньобленерго за посиланням.

Коли не буде світла у Дніпрі та Дніпропетровській області 1 лютого

Енергетики стабілізували ситуацію в енергосистемі після останньої ворожої атаки, тож у регіоні знову діятимуть графіки стабілізаційних  відключень. Ознайомитись з ним можна за посиланням.

Коли не буде світла у Житомирській області 1 лютого

На Житомирщині графіки відключень світла поділені на три сектори. При отриманні команди від Укренерго застосовується червоний сектор, при недостатності потужності додатково вводяться в дію жовтий, а потім зелений.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням. Аби переглянути яка адреса належить тій чи іншій групі, потрібно натиснути на сектор на сайті.

Коли не буде світла у Закарпатській області 1 лютого

На Закарпатті споживачі поділені на чотири черги. Ознайомитися з графіком можна за посиланням

Коли не буде світла у Запорізькій області 1 лютого

Погодинні стабілізаційні відключення здійснюються у три черги, орієнтовна тривалість відключення для кожної черги – чотири години, із можливою затримкою на доїзд фахівців до обладнання. Також можлива затримка у випадку оголошення повітряної тривоги.

Ознайомитися із графіком та переліком адрес для кожної з черг можна за посиланням.

Коли не буде світла в Івано-Франківській області 1 лютого

В області виділені чотири черги відлючень світла, кожна з яких поділяється на кілька підчерг. Дізнатись свою чергу можна за особовим рахунком: за посиланням або у чатботі Viber.

Коли не буде світла у Києві 1 лютого

Ліміти споживання електроенергії в Києві, що надав Укренерго, дозволяють компанії ДТЕК застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Перевірити інформацію щодо поточних відключень та ознайомитись з графіком можна за посиланням.

1 лютого 2023 року — яке сьогодні свято та які пам’ятні події сталися цього дня

Коли не буде світла у Київській області 1 лютого

Київська область також повернулася до стабілізаційних відключень світла. Усі споживачі в регіоні поділені на чотири групи. Дізнатись, коли вимикатимуть світло за вашою адресою, можна за посиланням

Коли не буде світла у Кропивницькому та Кіровоградській області 1 лютого

У Кіровоградській області діють графіки погодинних відключень. Згідно з ними у споживачів дві години є світло і дві години воно відсутнє. Ознайомитись з графіком погодинних відключень можна за посиланням.

Коли не буде світла у Львові та Львівській області 1 лютого

Електроенергія в регіоні подаватиметься двічі на добу по чотири години. В інші години ймовірні відключення. У регіоні споживачі поділені на три групи. Для кожної діє свій графік. Переглянути його можна за посиланням.

Коли не буде світла у Миколаївській області 1 лютого

У регіоні дотримуються графіків вимкнень світла у три черги. Знайти свою адресу в графіку можна за цим посиланням. Також на сторінці Миколаївобленерго у Facebook щогодини інформують, коли яку чергу відключатимуть від електрики.

Коли не буде світла в Одесі та Одеській області 1 лютого 

В регіоні чекають на завершення ремонтних робіт після останньої масованої ракетної аварії. Тоді було зруйновано дві підстанції Укренерго, що живлять Одесу та район. Вже майже тиждень енергетики відновлюють технічну можливість передавати електроенергію по регіону.

Поки в області тривають екстренні відключення світла. Як тільки Одеса і область повернуться до стабілізаційних графіків, їх можна перевірити за посиланням.

Коли не буде світла у Полтавській області 1 лютого

У регіоні дотримують відключень за графіком. Переглянути розклад вимкнень світла на січень в області можна за посиланням. Дізнатися, у якій групі ваша адреса можна тут.

Коли не буде світла у Рівненській області 1 лютого

Графік погодинних відключень світла для своєї адреси можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Сумській області 1 лютого

На Сумщині також діють графіки погодинних відключень. Ознайомитись з ними можна за посиланням.

При перевищенні споживання електричної енергії понад заданий ліміт, можливе застосування двох черг відключень.

Коли не буде світла у Тернопільській області 1 лютого

Для регіону оприлюднили графік відключення, який діятиме з 30 січня по 5 лютого.

Споживачів поділили на три групи. Переглянути відповідність адреси до відключення світла згідно з графіком можна за цим посиланням.

Коли не буде світла у Харкові та Харківській області 1 лютого

У регіоні світло вимикають у 12 черг, початок кожної змінюється щотижня. Ось їх розклад, а переглянути чергу для конкретної адреси на сайті обленерго можна за цим посиланням.

Коли не буде світла у Хмельницькій області 1 лютого

З 30 січня область перейшла на новий графік за схемою «6 на 3» (відключення триватимуть 6 годин, після чого електрику даватимуть на 3 години). Крім того, усіх споживачів поділили на шість черг (раніше було чотири черги). Перевірити, до якої черги ви належите, та дізнатися актуальний графік можна за посиланням.

Коли не буде світла у Черкаській області 1 лютого

В області продовжують діяти червоні графіки відключень світла (у регіоні розроблені зелені, жовті, червоні та сірі графіки). Розклад вимкнень електроенергії, а також перевірити свою адресу можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Чернівецькій області 1 лютого

На Буковині усі споживачі поділені на 18 груп, для кожної з яких діє власний графік відключень світла. Перевірити свою адресу та дізнатися, коли вимикатимуть електроенергію, можна за посиланням.

Коли не буде світла у Чернігівській області 1 лютого

Групи відключень поділені на жовту, синю та зелену. Дізнатись за якою групою вимикатимуть світло за вашою адресою можна за цим посиланням.

Графік вимкнень для парного і непарного дня згідно з кожною групою можна переглянути за цим посиланням. Щоб дізнатися про відключення за особовим рахунком, слід звернутись у Telegram-бот.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Екранні перипетії. Серіали, що виходять у лютому