Графіки відключення світла в Україні 10 лютого: де та коли не буде електрики (оновлено)
Unsplash

В енергосистемі України залишається суттєвий дефіцит через похолодання. У більшості регіонів діють стабілізаційні відключення.

Водночас з 8 лютого в «Укренерго» почали вимірювати фактичне споживання електрики в кожній області. Для цього у кожному з регіонів запровадили день без відключень електрики.  Так, у суботу, 10 лютого, світло планують не вимикати у Волинській та Київській областях.

Також Укренерго не встановило ліміти для Сумської та Запорізької області, а у деяких областях — на світлу частину доби.

Сhas News розповідає, де можна подивитися графіки відключень електроенергії у своєму регіоні.

ОНОВЛЕНО 12:35

10 лютого внаслідок масованого ракетного обстрілу та атаки дронами пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури у шести областях.

«На жаль, є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах», — повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Найскладніша ситуація зараз у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

 

Коли не буде світла у Вінницькій області 10 лютого

10 лютого з 00:00 до 09:00 та з 15:00 до 24:00 по Вінницькій області задіяно обмеження електропостачання відповідно до графіка погодинного відключення.

Дізнатися свою чергу відключень за адресою та актуальний графік можна за цим посиланням, а отримати інформацію про аварійні відключення — за цим посиланням.

Коли не буде світла у Волинській області 10 лютого

10 лютого в регіогні планують не вимикати світло, щоб виміряти споживання електрики. Але, у разі підвищеного навантаження, графік вимкнень можна подивитися на сайті Волиньобленерго за посиланням.

Коли не буде світла у Дніпрі та Дніпропетровській області 10 лютого

Ліміти споживання електроенергії в Дніпропетровській області дозволяють застосовувати стабілізаційні відключення. Ознайомитись з графіком можна за посиланням.

Коли не буде світла у Житомирській області 10 лютого

На Житомирщині графіки відключень світла поділені на три сектори. При отриманні команди від Укренерго застосовується червоний сектор, при недостатності потужності додатково вводяться в дію жовтий, а потім зелений.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням. Аби переглянути, яка адреса належить тій чи іншій групі, потрібно натиснути на сектор на сайті.

Коли не буде світла у Закарпатській області 10 лютого

З 9:00 до 15:00 в області планують не відключати світло, в інші години діятимуть стабілізаційні графіки.

На Закарпатті споживачі поділені на чотири черги. Ознайомитися з графіком можна за посиланням

Коли не буде світла у Запорізькій області 10 лютого

Запоріжжяобленерго анонсувало, що 10 лютого в області відключення світла не заплановані. Однак внаслідок масованої ракетної атаки ситуація може змінитися.

Загалом споживачі в області поділені на 4 черги. Ознайомитися із переліком адрес для кожної з черг можна за посиланнями: 1 черга, 2 черга, 3 черга.

Коли не буде світла в Івано-Франківській області 10 лютого

Протягом світлої частини доби світло в області планують не вимикати. В інші годити діятимуть графіки. В регіоні виділені чотири черги відлючень світла, кожна з яких поділяється на кілька підчерг. Дізнатись свою чергу можна за особовим рахунком: за посиланням або у чатботі Viber.

Коли не буде світла у Києві 10 лютого

Ліміти споживання електроенергії в Києві дозволяють застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Споживачі поділені на три групи за часом відключень. Перевірити інформацію щодо поточних відключень та ознайомитись з графіком можна за посиланням.

Коли не буде світла у Київській області 10 лютого

10 лютого в регіогні планують не вимикати світло, щоб виміряти споживання електрики. Однак обмеження можливі у частині Обухівского, Фастівського та Бучанського районів. 

У разі підвищеного навантаження, дізнатись, коли вимикатимуть світло за вашою адресою, можна за посиланням

Коли не буде світла у Кропивницькому та Кіровоградській області 10 лютого

У Кіровоградській області діють графіки погодинних відключень. Згідно з ними, у споживачів дві години є світло і дві години  відсутнє. Ознайомитись з графіком погодинних відключень можна за посиланням.

Коли не буде світла у Львові та Львівській області 10 лютого

Електроенергія в регіоні гарантовано подають двічі на добу по чотири години. В інші години ймовірні відключення. У регіоні споживачі поділені на три групи. Для кожної діє свій графік. Переглянути його можна за посиланням.

Коли не буде світла у Миколаївській області 10 лютого

У Миколаєві та області світло вимикають у шість черг. Знайти свою адресу в оновленому графіку можна за цим посиланням.

Також на сторінці Миколаївобленерго у Facebook щогодини інформують, коли яку чергу відключатимуть від електрики.

Коли не буде світла в Одесі та Одеській області 10 лютого

Ремонтним бригадам вдалося полагодити частину енергообладнання, що дозволяє розпочати тестову роботу нових графіків відключень на Одещині.

Відтепер споживачі будуть розділені на 6 групи. Перевірити інформацію щодо відключень за вашою адресою можна тут.

Коли не буде світла у Полтавській області 10 лютого

10 лютого планується застосовувати графік погодинного відключення електроенергії з вимкненням одної черги. Переглянути розклад вимкнень світла на лютий в області можна за посиланням. Дізнатися, у якій групі ваша адреса можна тут.

Коли не буде світла у Рівненській області 10 лютого

Графік погодинних відключень світла для своєї адреси можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Сумській області 10 лютого

10 лютого відключень електроенергії за графіками по місту Суми та Сумській області не планується.

Коли не буде світла у Тернопільській області 10 лютого

Для регіону оприлюднили графік відключення, який діятиме з 6 по 12 лютого. Споживачів поділили на три групи. Переглянути відповідність адреси до відключення світла згідно з графіком можна за цим посиланням.

Коли не буде світла у Харкові та Харківській області 10 лютого

Світло на Харківщині вимикають у 12 черг, початок кожної змінюється щотижня. Ось їх розклад, а переглянути чергу для конкретної адреси на сайті обленерго можна за цим посиланням.

Коли не буде світла у Хмельницькій області 10 лютого

Хмельницькобленерго анонсувало, що погодинних відключень не буде й з 09:00 до 15:00 години. Однак через нічну атаку дронів ситуація може змінитися.

Подивитися графік погодинних відключень та перевірити, до якої черги ви належите, можна за посиланням.

Коли не буде світла у Черкаській області 10 лютого

В області продовжують діяти червоні графіки відключень світла (у регіоні розроблені зелені, жовті, червоні та сірі графіки).

Розклад вимкнень електроенергії, а також перевірити свою адресу можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Чернівецькій області 10 лютого

На Буковині усі споживачі поділені на 18 груп, для кожної з яких діє власний графік відключень світла. Перевірити свою адресу та дізнатися, коли вимикатимуть електроенергію 4 лютого, можна за посиланням.

Коли не буде світла у Чернігівській області 10 лютого

Групи відключень поділені на жовту, синю та зелену. Дізнатись за якою групою вимикатимуть світло за вашою адресою можна за цим посиланням.

Графік вимкнень для парного і непарного дня згідно з кожною групою можна переглянути за цим посиланням. Щоб дізнатися про відключення за особовим рахунком, слід звернутись у Telegram-бот.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

День без відключення світла: графік, коли у кожній області буде електрика