Графіки відключення світла в Україні 14 лютого: де та коли не буде електрики
Unsplash

Після запуску двох енергоблоків на Рівненській АЕС в Україні суттєво покращилася ситуація з електропостачанням. Тому кілька днів у більшості областей не відключали електроенергію.

Сhas News розповідає, як відключатимуть світло у різних областях України.

Оновлено 09:40

В «Укренерго» повідомляють, що через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у м. Київ у міру зростання споживання теж можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу для уникнення ризику перевантаження обладнання.

Коли не буде світла у Вінницькій області 14 лютого

У понеділок, 14 лютого, не планують відключення електрики. У випадку вимкнень дізнатися свою чергу відключень за адресою та актуальний графік можна за цим посиланням, а отримати інформацію про аварійні відключення — за цим посиланням.

Коли не буде світла у Волинській області 14 лютого

14 лютого на Волині не планують вимикати світло. Актуальну інформацію з цього приводу оперативно розміщують у телеграм-каналі Волиньобленерго.

Коли не буде світла у Дніпрі та Дніпропетровській області 14 лютого

Впродовж дня 14 лютого у Дніпропетровській області не планують відкючати світло. Однак внаслідок пошкодження мереж «Укренерго» в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком.  Ознайомитись з поточними відключеннями можна за посиланням.

Коли не буде світла у Житомирській області 14 лютого

На Житомирщині графіки відключень світла поділені на три сектори. При отриманні команди від «Укренерго застосовується червоний сектор, при недостатності потужності додатково вводяться в дію жовтий, а потім зелений.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням. Аби переглянути, яка адреса належить тій чи іншій групі, потрібно натиснути на сектор на сайті.

Коли не буде світла у Закарпатській області 14 лютого

Впродовж 14 лютого на Закарпатті можуть діяти стабілізаційні відключення. Ознайомитись із графіком вимкнень можна за посиланням

Коли не буде світла у Запорізькій області 14 лютого

14 лютого в області не діятимуть відключення. Та якщо рівень енергоспоживання перевищуватиме виробництво, можуть бути запроваджені аварійні стабілізаційні відключення.

За ними, споживачі поділені на 3 черги. Ознайомитися із переліком адрес для кожної з черг можна за посиланнями: 1 черга, 2 черга, 3 черга.

Коли не буде світла в Івано-Франківській області 14 лютого

В області 14 лютого світло вимикати не планують. Про зміни у роботі енергосистеми та стан мереж області можна дізнатися на сайті Прикарпаттяобленерго та на Facebook-сторінці компанії. 

Коли не буде світла у Києві 14 лютого

14 лютого в столиці у разі перенавантаження мереж можливі відключення світла. Перевірити інформацію щодо поточних відключень у такому випадку можна буде за посиланням.

Коли не буде світла у Київській області 14 лютого

У випадку перенавантаження мереж в окремих районах Київщини 14 лютого можливі відключення. Дізнатись актуальну інформацію про обмеження можна буде за посиланням

Коли не буде світла у Кропивницькому та Кіровоградській області 14 лютого

У Кіровоградській області графік погодинних відключень не застосовується. У випадку зміни ситуації з графіками можна ознайомитись за посиланням.

Коли не буде світла у Львові та Львівській області 14 лютого

У регіоні споживачі поділені на три групи. Для кожної діє свій графік. Переглянути його можна за посиланням.

Коли не буде світла у Миколаївській області 14 лютого

Поки Укренерго не визначило ліміти на електроспоживання для Миколаївщини. Про зміни у ситуації оперативно інформують на сторінці Миколаївобленерго у Facebook.

Коли не буде світла в Одесі та Одеській області 14 лютого

В Одеській області діють стабілізаційні графіки відключень світла. Відтепер споживачі будуть розділені на 6 груп. 

За підсумками чотирьох днів роботи тестових графіків енергетикам ДТЕК вдалось забезпечити 100% будинків в Одеській області світлом в гарантовані години електропостачання. Перевірити інформацію щодо відключень за вашою адресою можна тут.

Коли не буде світла у Полтавській області 14 лютого

14 лютого на Полтавщині відключень не планують.  Але переглянути розклад вимкнень світла на лютий в області можна за посиланням. Дізнатися, у якій групі ваша адреса можна тут.

Коли не буде світла у Рівненській області 14 лютого

14 лютого на Рівненщині не будуть застосовувати обмеження електропостачання у зв’язку з проведенням вимірювання фактичного споживання електричної енергії.

У разі зміни ситуації подивитися актуальні графіки відключень світла можна за посиланням

Коли не буде світла у Сумській області 14 лютого

14 лютого відключення електроенергії за графіками по місту Суми та області не планується.

Коли не буде світла у Тернопільській області 14 лютого

Графіки погодинних відключень електроенергії з 13 по 19 лютого на Тернопільщині можна переглянути тут.

Коли не буде світла у Харкові та Харківській області 14 лютого

«Харківобленерго» оновило графік погодинних відключень світла у Харкові та області. Новий графік складатиметься з 12 черг і діятиме з 13 до 19 лютого 2023 року. Ознайомитись з ним можна тут.

Коли не буде світла у Хмельницькій області 14 лютого

14 лютого лише мережеві обмеження можуть бути причиною погодинних відключень. Відбуватися вони будуть тільки на півночі області, за потреби, в періоди пікового навантаження (08:00 – 11:00 та 17:00 – 22:00). Хмельничани та мешканці решти громад області споживатимуть електроенергію без погодинних відключень. 

Ознайомитись з графіком можна тут.

Коли не буде світла у Черкаській області 14 лютого

Згідно графіку за розпорядженням НЕК «Укренерго», 14 лютого на Черкащині проводитимуть виміри електричного навантаження. Відключень електроенергії по Черкаській області не заплановано.

Втім у разі нестабільної роботи енергосистеми будуть застосовувати графіки відключень. Дізнатись розклад вимкнень електроенергії, а також перевірити свою адресу можна за посиланням

Коли не буде світла у Чернівецькій області 14 лютого

У Чернівецькій області не вимикатимуть електрику 14 лютого. 

Коли не буде світла у Чернігівській області 14 лютого

Подивитися за якою групою вимикатимуть світло за вашою адресою можна за цим посиланням.

Графік вимкнень для парного і непарного дня згідно з кожною групою можна переглянути за цим посиланням. Щоб дізнатися про відключення за особовим рахунком, слід звернутись у Telegram-бот.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.