Графіки відключення світла в Україні 24 січня: де та коли не буде електрики
Pixabay

Ситуація з електропостачанням в Україні залишається непростою. В енергосистемі зберігається значний дефіцит електроенергії після російських атак. На початку тижня в деяких областях через перевищення лімітів електроспоживання запроваджували аварійні відключення.

Коли не буде світла у Києві 24 січня

У столиці застосовують стабілізаційні відключення.

Дізнатись графіки відключень світла у Києві можна за посиланням.

А напередодні у ДТЕК доповіли про підсумки попереднього тижня в Києві з 16 по 23 січня:

  • Електроенергія у киян була в середньому 19 годин на добу.
  • В робочі дні стабілізаційні відключення тривали в середньому 5 годин 23 хвилини, а у вихідні — 4 години 29 хвилин.
  • Відключення електроенергії в будинках киян відбувалося рівномірно і справедливо у всіх трьох групах з різницею у тривалості відключення до 4%.
  • Різниця у тривалості відключення ліній всередині групи складала не більше 7% (тобто всі будинки відключалися рівномірно).
Збільшення або зменшення періодів наявності світла у домівках киян у подальшому залежатиме від температури повітря, зазначили в компанії. Також збільшити кількість годин зі світлом можна буде, якщо дефіцит електроенергії буде зменшуватись.

Коли не буде світла у Київській області 24 січня 

На Київщині також обіцяють вимикати світло за стабілізаційними графіками. Дізнатись, коли вимикатимуть світло за вашою адресою, можна за посиланням

Коли не буде світла у Харкові та Харківській області 24 січня 

У регіоні світло вимикають у 12 черг, початок кожної змінюється щотижня. Ось їх розклад, а переглянути чергу для конкретної адреси на сайті обленерго можна за цим посиланням.

Втім напередодні в регіоні запровадили аварійні відключення.

Коли не буде світла в Одесі та Одеській області 24 січня 

Сьогодні на Одещині застосовують стабілізаційні графіки відключень з 7 ранку.

Як і у Києві, вони складаються з трьох категорій:

  • Білий колір: світло є і в цей час його наявність гарантована.
  • Сірий колір: в цей час гарантовано не буде світла.
  • Світло-сірий колір: можливі відключення, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватись.

А з 00.00 до 7.00 будуть тривати екстрені відключення. Дізнатися чи є зараз за вашою адресою відключення та ознайомитися з графіком стабілізаційних відключень можна за посиланням.

Коли не буде світла у Львові та Львівській області 24 січня

Електроенергія в регіоні подаватиметься двічі на добу по чотири години. В інші години ймовірні відключення. У регіоні споживачі поділені на три групи. Для кожної діє свій графік. Переглянути його можна за посиланням.

У вівторок, 24 січня на Львівщині через перевищення лімітів споживання запровадили аварійні відключення електроенергії. Їх запровадили, аби стабілізувати ситуацію в енергосистемі. Графік погодинних відключень наразі не діє.

24 січня 2023 року — яке сьогодні свято та які пам’ятні події сталися цього дня

Коли не буде світла у Дніпрі та Дніпропетровській області 24 січня

Тиждень почався з аварійних відключень. Коли регіон повернеться до графіків, їх для своєї адреси можна перевірити за посиланням.

Коли не буде світла у Чернігівській області 24 січня

Групи відключень поділені на жовту, синю та зелену. Дізнатись за якою групою вимикатимуть світло за вашою адресою можна за цим посиланням.

Графік вимкнень для парного і непарного дня згідно з кожною групою можна переглянути за цим посиланням. Щоб дізнатися про відключення за особовим рахунком, слід звернутись у Telegram-бот.

Коли не буде світла у Сумській області 24 січня

На Сумщині також діють графіки погодинних відключень. Ознайомитись з ними можна за посиланням.

Коли не буде світла у Вінницькій області 24 січня

На Вінниччині графіки відключень електрики створили для трьох черг. Дізнатися свою чергу за адресою та актуальний графік можна за цим посиланням, а отримати інформацію про аварійні відключення — за цим посиланням.

Коли не буде світла у Полтавській області 24 січня

У регіоні світло також обіцяють вимикати за графіком. Переглянути розклад вимкнень світла на січень в області можна за посиланням. Дізнатися, у якій групі ваша адреса можна тут.

Коли не буде світла у Черкаській області 24 січня

В області продовжують діюти червоні графіки відключень світла (у регіоні розроблені зелені, жовті, червоні та сірі графіки). Розклад вимкнень електроенергії, а також перевірити свою адресу можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Кропивницькому та Кіровоградській області 24 січня

У Кіровоградській області діють графіки погодинних відключень. Згідно з ними у споживачів дві години є світло і дві години воно відсутнє. Ознайомитись з графіком погодинних відключень можна за посиланням.

Коли не буде світла у Миколаївській області 24 січня

У регіоні дотримуються графіків вимкнень світла у три черги. Знайти свою адресу в графіку можна за цим посиланням.

Коли не буде світла у Запорізькій області 24 січня

На початку тижня через суттєве перевищення лімітів у Запоріжжі запровадили спеціальні графіки аварійних відключень, повідомили у «Запоріжжяобленерго». Розпочались екстрені відключення електроенергії, укладені графіки тимчасово не діють.

Щойно рівень енергоспоживання нормалізується, в регіоні повернуться до погодинних відключень.

Дізнатися причину відсутності електропостачання можна на сайті. Перелік адрес кожної з черг графіків погодинних стабілізаційних відключень — за посиланнями: 1 черга, 2 черга, 3 черга.

Коли не буде світла у Тернопільській області 24 січня

Для регіону оприлюднили графік відключення, який діятиме з 23 по 29 січня.

Споживачів поділили на три групи. Переглянути відповідність адреси до відключення світла згідно з графіком можна за цим посиланням.

Коли не буде світла в Івано-Франківській області 24 січня

В області виділені чотири черги відлючень світла, кожна з яких поділяється на кілька підчерг. Дізнатись свою чергу можна за особовим рахунком: за посиланням або у чатботі Viber.

Коли не буде світла у Чернівецькій області 24 січня

На Буковині усі споживачі поділені на 18 груп, для кожної з яких діє власний графік відключень світла. Перевірити свою адресу та дізнатися, коли вимикатимуть електроенергію, можна за посиланням.

Коли не буде світла у Житомирській області 24 січня

На Житомирщині графіки відключень світла поділені на три сектори. При отриманні команди від Укренерго застосовується червоний сектор, при недостатності потужності додатково вводяться в дію жовтий, а потім зелений. Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням. Аби переглянути яка адреса належить тій чи іншій групі, потрібно натиснути на сектор на сайті.

Коли не буде світла у Волинській області 24 січня

Графік погодинних відключень світла для своєї адреси можна подивитися на сайті Волиньобленерго за посиланням

Коли не буде світла у Рівненській області 24 січня

Графік погодинних відключень світла для своєї адреси можна подивитися за посиланням

Коли не буде світла у Закарпатській області 24 січня

На Закарпатті споживачі поділені на чотири черги. Ознайомитися з графіком можна за посиланням

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Куля проти нот. Як чекіст застрелив автора «Щедрика»