Грецькі БМП-1 невдовзі посилять ЗСУ — Кулеба

Греція в рамках угоди з Німеччиною про «кільцевий обмін» розпочала передачу Україні БМП-1.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив під час спільної пресконференції зі своїм грецьким колегою Нікосом Дендіасом.

«Ми особливо цінуємо озброєння, яке Греція передає Україні для того, щоб ми могли захищати нашу землю. І дуже важливо, що вже розпочалося довгоочікуване відвантаження з Греції броньованих машин піхоти БМП-1 для України. Вже скоро вони прибудуть до нашого війська і миттєво посилять боєздатність і обороноздатність нашої країни», — сказав Кулеба.

Також Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна розраховує на продовження співпраці з Грецією у військовій допомозі і пріоритетом є зміцнення протиповітряної оборони.

Нагадаємо, наприкінці травня Греція домовилась з Німеччиною про передачу Україні бронетехніки у рамках «кільцевого обміну». Країна мала отримати німецькі БМП Marder, а в обмін на них поставити нашій країні БМП-1 із власних запасів. Ці бронемашини раніше використовувалися збройними силами Східної Німеччини і на початку 1990-х років були продані Греції.

17 жовтня стало відомо, що перші БМП Marder з Німеччини вже прибули до Греції. Всього Афіни отримають 40 таких машин.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна найближчими тижнями отримає від Німеччини РСЗВ MARS II і САУ PzH 2000