Громадян США щепитимуть третьою дозою вакцини проти COVID-19 — ЗМІ
Unsplash

Американські ЗМІ заявляють, що невдовзі експерти рекомендуватимуть щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу для громадян США.

Це стосуватиметься всіх незалежно від віку. Людей вакцинуватимуть третьою дозою через вісім місяців після другої, повідомляє AP.

Це пов'язано зі стрімким поширенням у світі штаму «Дельта». Рішення прийняли після збору даних про захворюваність у США та спостережень за ситуацією в країнах, як Ізраїль. Там ефективність щеплень, зроблених у січні, за вісім місяців суттєво знизилася.

За інформацією ЗМІ, оголошення про третю дозу вакцини планують зробити вже цього тижня. Першими їх можуть отримати медики, мешканці будинків для літніх людей та інші американці похилого віку. Вони зробили щеплення одними з перших, а тому рівень їхнього захисту знижується швидше.

Всього в США повністю вакцинували 168 млн громадян, але в країні знову фіксують спалах захворюваності через  «дельта»-варіант.

У Білому домі заявили, що попри вакцини, які США віддає іншим країнам, у держави достатньо внутрішніх запасів, аби забезпечити своїх мешканців третьою дозою.

Moderna заявила, що її вакцина залишається ефективною у понад 90% протягом пів року після щеплення