Група, що володіє мережею Glusco, зупиняє постачання дизпалива на український ринок
Pixabay

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинить поставки продукції на український ринок. Один з найбільших партнерів компанії, Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизпалива.

Про це повідомляють Enkorr.

Про повну зупинку постачання на український ринок заявила компанія Proton Energy у листі, що спрямувала до контрагентів щодо зупинки дії договорів.

«На початку березня 2021 року компанія отримала інформацію від одного з членів Нафтогазової асоціації України про те, що Служба безпеки України рекомендує учасникам українського паливного ринку не співпрацювати з Proton Energy Group SA і утримуватися від придбання нафтопродуктів у компанії. Також, минулого тижня ми стали свідками подій щодо мережі АЗС Glusco, що належить Glusco Energy SA», — йдеться у повідомленні.

У групі вважають, що через «дії української влади можуть мати затримки або відмови у митному оформленні нафтопродуктів», що спричинятиме фінансові втрати. Компанія Wexler підтвердила отримання такого листа.  

«З квітня компанія повністю призупиняє поставки дизельного палива походженням з Російської Федерації в Україну», — заявив співрозмовник Wexler у коментарі Oilpoint.

Chas News повідомляв, що у вересні 2020 року в Європі вперше продали більше електрокарів, ніж дизельних авто. 

Великобританія заборонила продаж бензинових та дизельних авто після 2030 року