ГУР показало російського пілота, який передав Україні вертоліт Мі-8
ГУР

Російський льотчик розповів, як переганяв вертоліт Мі-8 з росії в Україну в межах спецоперації ГУР під кодовою назвою «Синиця».

Українська розвідка випустила документальний фільм «Збиті льотчики росії», у якому розкривають особу пілота та деталі операції.

Ім'я льотчика ― Максим Кузьмінов. Звання ― капітан, посада ― командир гелікоптера Мі-8. 28-річний російський пілот служив у 319-му окремому вертолітному полку армійської авіації рф.

«Я зв'язався з представниками розвідки України, пояснив свою ситуацію. Мені запропонували гарантії безпеки, нові документи, грошову компенсацію, винагороду. Обговорили деталі і почали планувати безпосередньо мій переліт», ― розповів Максим Кузьмінов.

Опинившись поряд із кордоном, він пролетів на гранично малій висоті у режимі радіомовчання та успішно приземлився в Україні. Причиною свого рішення пілот назвав «категоричне несприйняття агресивної війни», яку розв'язала росія проти України.

У розвідці додають, що важливим елементом спецоперації стали гарантії безпеки для родини пілота. Його сім’ю переправили в Україну. Два інші члени екіпажу вертольота, які не знали про реальні плани Кузьмінова, не здалися в полон і загинули одразу після посадки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ГУР підтвердили знищення чотирьох російських Іл-76 у Пскові