ГУР пошкодило російський ракетний корабель «Серпухов» і отримало секретні дані

У ході спецоперації «Рибалка» Головному управлінню розвідки Міноборони вдалося пошкодити російський ракетний корабель «Серпухов» і отримати секретні дані про Балтійський флот і військово-промисловий комплекс рф.

Про це повідомили бійці зі складу Легіону «Свобода Росії» та представник ГУР Андрій Юсов на пресконференції. 

«На початку квітня цього року з’явилася інформація про інцидент, задимлення з малим ракетним кораблем «Серпухов», який в складі Балтійського флоту і знаходиться на базі у місті Балтійськ. Зараз ми можемо сказати, що це була частина операції «Рибалка», яка тривала з 2023 року», — розповів Юсов.

«Серпухов» — це один з найсучасніших ракетних катерів у складі флоту рф, який був спущений на воду у 2015 році і здатний нести «Калібри» і «Онікси».

Спецоперацію вдалося здійснити за допомогою колишнього російського матроса з позивним «Гога», який перейшов на бік України.

Він вийшов на зв'язок з легіоном у 2023 році, будучи діючим військовослужбовцем Балтійського флоту з допуском до держтаємниці. Довгий час, із загрозою для власного життя він надавав Легіону важливу інформацію.

Після того, як перебування на кораблі і подальша робота в інтересах сил опору стала загрозливою, були сплановані і проведені активні дії всередині корабля.

В результаті проведеної диверсії вдалося зсередини зруйнувати приміщення корабля і повністю знищити засоби зв'язку та автоматизації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Морські дрони Sea Baby уразили чотири кораблі рф завдяки дистанційному мінуванню — WSJ