ГУР заперечило озвучену путіним кількість полонених
Російські полонені в Україні

5 червня володимир путін заявив, що в українському полоні знаходиться 1 348 росіян, а у російському – 6 465 українських військових. Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі LIGA.net ці дані спростував, але відмовився називати реальні цифри.

За його словами, заява путіна — це частина операції впливу та дезінформації напередодні важливих міжнародних заходів та Саміту миру, де буде обговорюватися питання захисту прав військовополонених і повернення їх додому. Водночас вона свідчить, що для росії питання полонених також є болючим.

Юсов наглосив, що Україна володіє справжньою інформацією з цього приводу, але оприлюднювати її не буде.

«Україна дотримується своїх принципів і, власне, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими конкретних цифр не називає, хоча працюють відповідні реєстри Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро. Ведеться облік значно більш детальний і широкий, ніж навіть Міжнародного комітету в Червоного Хреста», – пояснив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Мінкульті розповіли, скільки журналістів загинуло та потрапило в полон під час війни