ГУР звільнило Вовчанський агрегатний завод на Харківщині (відео)

Підрозділи Головного управління розвідки Міноборони повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства. В ГУР наголосили, що ця операція була «надзвичайно складною».

Бійці системно проводили зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з окупантами в рукопашний бій. 

«Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську «фортецю», залучаючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи», — розповіли у розвідці.

Серед таких підрозділів окупантів були бійці 45 бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ рф. Окрім того, проти українських розвідників безперервно застосовували значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи «Солнцепьок». 

Попри «шалений опір ворога», українським бійцям вдалося знищити окупантів, взяти полонених та поповнити обмінний фонд. Цю операцію здійснили спеціальні групи ГУР «Стугна», «Парагон», «Юнгер», БДК, «Терор».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бійці ГУР, які звільняли Зміїний, понад добу пливли в морі на надувному човні — WSJ