Хакери виклали у відкритий доступ дані про 1,3 млн користувачів Clubhouse
PaySpace Magazine

Невідомі хакери виклали у відкритий доступ дані 1,3 млн користувачів соцмережі Clubhouse. Про це повідомив інтернет-портал CyberNews.

Інформація з'явилася на популярному серед хакерів мережевому форумі. Там виклали імена, зазначені в облікових записах, посиланнях на фотографії користувачів, а також посилання на їх акаунти в інших соцмережах. Крім того, вкрали дані про те, хто запросив користувачів в Clubhouse, коли вони були зареєстровані. Доступ до такої інформацї може допомогти хакерам скористатися банківськими рахунками громадян.

Clubhouse поки не коментувала повідомлення.

Схожі випадки

Раніше у квітні 2021 року хакери «злили» імена, локації, дати народження, номери та інші дані про 533 млн осіб зі 106 країн. Були там і дані засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга.

У компанії заявили, що зловмисники отримали дані користувачів не шляхом злому системи, а через функцію швидкого пошуку користувачів зі списку контактів.

Вкрали такі дані користувачів Clubhouse: ID користувача, ім’я, посилання на фото, нік користувача, Twitter-акаунт, Instagram-акаунт, кількість фоловерів, кількість людей, яких фоловить користувач, дата створення акаунту, імена запрошенх користувачем до соцмережі.

Clubhouse — соціальна мережа, де користувачі спілкуються голосовими повідомленнями без можливості запису і подальшого поширення. Щоб приєднатися до додатка, потрібно отримати запрошення від вже зареєстрованого користувача.

Нова соцмережа Clubhouse всього за пів місяця зібрала 4,5 млн учасників