ХАМАС звільнив ще 17 заручників — 13 ізраїльтян та чотирьох громадян Таїланду (відео)
Скріншот

Пізно ввечері 25 листопада палестинський рух ХАМАС звільнив 13 ізраїльтян та чотирьох громадян Таїланду, яких захопили в полон у перший день нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що їх у секторі Гази передали представникам Червоного Хреста, після чого звільнених вивезли в Ізраїль у лікарні. Серед ізраїльтян переважно жінки та четверо дітей.

Ізраїль натомість випустив із тюрем заарештованих за напади 39 палестинців, більшість з яких молоді хлопці. Усіх їх доправили на Західний берег річки Йордан.

Це друга група заручників, передана ХАМАС в рамках угоди з Ізраїлем. У пʼятницю, 24 листопада, звільнили 13 ізраїльських заручників та 12 робітників із Таїланду. Премʼєр-міністр Таїланду Сеттха Тхавісін тоді заявив, що їх звільнили не в межах угоди — про робітників домовлялись окремо.

Повідомляється, що 26 листопада бойовики угруповання ХАМАС звільнять ще низку заручників, яких утримують в Секторі Гази, про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на офіційного представника офісу ізраїльського прем'єр-міністра.

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня 2023 року бойовики руху ХАМАС напали на південь Ізраїлю та вбили майже 1 400 людей, переважно цивільних. Понад 200 людей були захоплені в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав бомбардування сектора Гази, а 25 жовтня — наземну операцію в ексклаві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Між Ізраїлем та ХАМАСом розпочалось чотириденне перемир'я