Харкову і Полтаві приготуватися. Який регіон наступний посилюватиме карантин
Національна поліція

Міські влади Києва і Львова, не чекаючи рішення Кабінету Міністрів, запровадили від 20 березня жорсткіші карантинні заходи. В інших регіонах також планують посилювати карантин.

Львівщина

Наступного дня після впровадження жорсткішого карантину у місті Львові, обласна держадміністрація рекомендувала місцевим органам влади з 19 до 29 березня ввести на своїх територіях обмежувальні заходи. Карантинні обмеження передбачають, зокрема, заборону на:

  • приймання роботу закладів харчування, окрім доставки та роботи «на винос»;
  • роботу торговельно-розважальних центрів, окрім торгівлі продуктами, пальним, лікарськими засобами, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, товарами для тварин;
  • роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
  • діяльність непродовольчих ринків.

Полтавщина

Попри те, що Полтавська область знаходиться в жовтій зоні карантину, у п’ятницю, 19 березня, обласна влада обговорюватиме впровадження жорсткіших карантинних заходів. «Якщо ми приймаємо рішення про введення протиепідемічних заходів червоного рівня у Полтаві, то йдеться про наступні заходи: заборона перевезення пасажирів, заклади освіти, спортзали закриваються повністю, культурні і спортивні заходи забороняються повністю», — заявив Дмитро Лунін, голова Полтавської ОДА.

Харківщина

Від 18 березня рішенням Харківської облдержадміністрації в регіоні заборонили проведення масових заходів за участю понад однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або відкритої території. Також не можна заповнювати зали, де відбуваються такі заходи, більш ніж на половину. Крім того, кінотеатрам та іншим закладам культури забороняється приймати відвідувачів з наповненням понад 50% місць.

Забороняється діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, які не забезпечують розміщення  однієї особи на 10 кв. м, басейнів — більш ніж чотири особи на одній доріжці для індивідуальних занять або шість — для групових.

Водночас секретар Харківської міськради Ігор Терехов виступив проти закриття метрополітену у зв’язку зі зростанням кількості захворювань на COVID-19. «У будь-якому мегаполісі світу метрополітен закривається останнім, а в жодному разі не першим», — сказав Терехов.

Вже 2 квітня в Україні можуть закінчитися COVID-ліжка — американські аналітики