Хімічна атака на «Нову газету» в РФ. У Telegram опублікували відео, як «кур’єр» розпилює газ біля редакції

«Новая газета» звернулася до влади Москви з пропозицією провести спільне розслідування хімічної атаки на редакцію видання.

Вдень 15 березня журналісти поскаржилися на різкий хімічний запах, який виник на вході до редакції видання в Потапівського провулку. На місце події виїхали екстрені служби, які відзвітували, що не зафіксували підвищеного вмісту шкідливих речовин в повітрі.

Увечері 15 березня в Telegram-каналі «Новини Москви» з'явилося відео з камери спостереження біля офісу «Нової газети». На ньому видно людину в формі кур'єра «Яндекса». Він тримає велосипед, з заднього колеса якого розпорошується газ.

«Дивіться, це вже прямо машина для здійснення терактів: фальшивий кур'єр розпорошує отруйний газ, контейнер з яким вмонтований в велосипед, прямо на вході в будівлю. Задум зрозумілий: на підошвах співробітники, які пройдуть через пляму, рознесуть отруту по всіх поверхах», — заявили журналісти «Нової газети» з приводу відео. Вони назвали подію «загрозою для москвичів».

Представниця «Яндекс.Еды» Олена Новікова повідомила виданню «Медуза», що їх моніторинг не фіксував кур'єрів, які співпрацюють з сервісом, за адресою редакції «Нової газети».

Поліція Москви проводить перевірку за скаргами журналістів «Нової газети» на неприємний запах в редакції, повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Раніше передбачалося, що запах з'явився через проблеми в системі каналізації, пише агентство.

Про видання

«Новая газета» — російська суспільно-політична газета. Відома опозиційною ліберально-демократичною та правозахисною орієнтацією, а також журналістськими розслідуваннями.

На фоні подій останніх років у РФ, зокрема, отруєння Олексія Навального «Новачком», атака на редакцію є ще одим тривожним сигналом про «закручування гайок» у країні.

Шістьох журналістів видання, зокрема Юрія Щекочихіна, Ганну Політковську та Анастасію Бабуровау, раніше вбили через їх професійну діяльність.

Контрольний пакет акцій видання (76%) належить колективу, Власниками газети є зокрема підприємець Олександр Лебедєв та колишній президент СРСР Михайло Горбачов. Їм належать відповідно 14% і 10% акцій.

Пранк року. Навальний стверджує, що дзвонив агенту ФСБ, який мав завдання його вбити