Хлопець з Хмельниччини налагодив в Україні продаж психотропів з Італії (фото)

Правоохоронці викрили канал постачання та збуту в Україні психотропів з Італії. Про це повідомляє прессужба Нацполіції.

Схему організував 18-річний хлопець з Хмельницького. Для збуту «продукції» він створив та адміністрував вебсайт, який функціонував під виглядом звичайної інтернет-аптеки. До «бізнесу» хлопець також залучив чотирьох спільників. 

Один з них, мешканець Італії, здійснював закупівлю психотропів на її території, відповідно до отриманих на сайті замовлень. Далі він передав їх водію міжнародних автобусних перевезень. 

Той привозив психотропи в Україну та передавав іншим учасникам схеми, які далі надсилали пігулки замовникам за допомогою однієї з поштових служб.

Отриманий прибуток зловмисники розподіляли між собою та «виводили» через банківські рахунки сторонніх осіб. За даними слідства, за рік вони заробляли понад 10 млн грн.

Правоохоронці провели 17 обшуків у трьох областях під час яких вилучили понад 2000 бланків рецептів, «чорнові» записи, а також понад 16 000 таблеток з вмістом психотропних речовин. За оцінкою слідчих, приблизна вартість вилучених психотропних речовин за цінами «чорного» ринку становить близько 1,5 млн грн.

Чотирьом членам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Двох з них відправили у СІЗО з правом внесення застави, а ще одного — під домашній арешт. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Дніпрі група підлітків нападала на безпритульних: одну жінку вбили (відео)