Хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку повністю перейшов на енергію вітру
Getty Images

Хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку оголосив про повний перехід на енергію вітру.

Про це повідомила компанія The Empire State Realty Trust (ESRT), яка володіє цією та ще 13 офісними будівлями. Відтепер усі вони працюють на «зеленій» енергії. Таким чином ESRT стала найбільшим власником нерухомості в США, що користується виключно енергією з відновлювальних джерел, пише The Washington Post.

Емпайр-Стейт-Білдінг побудували у 1931 році. Його висота складає 103 поверхи, або 443 метри.

На останню реконструкцію будівлі витратили $550 млн, з яких $120 млн — саме на зменшення енерговитрат.

Десятирічна модернізація вже дозволила Емпайр-Стейт-Білдінг скоротити свої викиди в повітря на 40%. Відновлювані джерелах енергії хмарочос використовує з 2011 року.

З 1 січня 2021 року набрала чинності трирічна угода з постачання в будівлі ESRT «зеленої» електроенергії. Згідно з нею, компанія отримає за три роки 300 млн КВт*год електроенергії для загальної площі приміщень майже 930 кв. м. Таких обсягів достатньо, щоб місяц освітлювати усі будинки в штаті Нью-Йорк.

Нові зобов'язання щодо використання відновлюваної енергетики дозволить ESRT уникнути викидів у повітря величезного об’єму вуглекислого газу. Ефект можна порівняти з тим, якщо б з Нью-Йорку на рік прибрати усі таксі. Видання зазначає, що саме будівлі генерують понад 2/3 усіх викидів вуглецю в місті.

Банк HSBC орієнтується на нульові викиди вуглецю до 2050 року