«Хом'яки» атакують. Німці знову кинулись скуповувати туалетний папір
Getty Images

В Німеччині знову різко зріс попит на туалетний папір та дезінфікуючі засоби. Про це повідомляє статистичне відомство країни.

«Минулого тижня продажі туалетного паперу зросли на 89,9% порівняно з докризовим рівнем, дезінфікуючих засобів на 72,5%, мила на 62,3%», — йдеться в заяві статистиків. Вони навіть не соромляться в Twitter використовувати слово «хом’ячити». Цей термін (нім. hamsterkaufe) почали використовувати для описання панічних покупок та накопичення.

Подібні настрої в магазинах Німеччини та інших країн спостерігались навесні під час першої хвилі коронавіруса і локдауна. На перших порах не оминула паніка й українських споживачів. Проте дефіциту туалетного паперу й мила в крамницях країни вдалося уникнути. Перебоїв с поставками навіть під час локдауна майже не було.

Німеччина мала більший успіх у стримуванні пандемії, ніж інші великі європейські країни, такі як Великобританія та Франція, але кількість випадків за останні тижні постійно зростала, пише Reuters. У четвер, 22 жовтня, Німеччина вперше повідомила про понад 10 тис. нових випадків зараження COVID-19.

Також Chas News повідомляв, що президент Болгарії пішов на самоізоляцію через COVID-19

Хотіли порівняти — ось! Коронавірус у статистиці смертності на рівні туберкульозу і СНІДу