Хотіла «автономії Галичини». Екс-голову львівської ОПЗЖ судитимуть за держзраду

Колишню очільницю Львівської обласної організації від забороненої партії ОПЗЖ судитимуть за держзраду. Вона, зокрема, організовувала акції з вимогою «автономії Галичини».

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

56-річна Інна Іваночко з 2015 року керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії ОПЗЖ та громадським рухом Віктора Медведчука «Український вибір — право народу».

Чиновниця діючи за вказівками спецслужб країни-агресора, організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні.

Також з 2018 року жінка систематично брала участь в програмах на російських та проросійських медійних ресурсах, виступаючи у ролі «політичного експерта» та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

У своїх інтерв’ю вона поширювала пропагандистську, упереджену та виключно негативну інформацію про Україну щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також нібито розташованих на території держави баз НАТО.

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування справи та скерували до суду обвинувальний акт за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 ККУ). Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардепу Олегу Волошину від ОПЗЖ повідомили про підозру у держзраді