Хусити знову обстріляли Абу-Дабі і погрожують атакувати хмарочос «Бурж-Халіфа» (відео, фото)
Getty Images

У ніч на 24 січня бойовики знову намагалися обстріляти столицю ОАЕ Абу-Дабі. Міністерство оборони країни повідомило, що протиповітряна оборона Еміратів перехопила та знищила дві балістичні ракети, випущені терористичним угрупованням хуси.

Про це інформує CNN.

«Атака не призвела до втрат, оскільки залишки перехоплених і знищених балістичних ракет впали навколо емірату Абу-Дабі»,  йдеться в повідомленні Міноборони ОАЕ.

Місцеві жителі розказали, що близько 4:15 ранку в понеділок в Абу-Дабі чули звуки вибухів і бачили в небі вогняні кулі.

В цей час повітряний простір над Абу-Дабі закрили, а місцевий міжнародний аеропорт деякий час не приймав рейси. Згідно з авіатрекером Flightradar24, декілька лайнерів літали по колу в очікуванні можливості здійснити посадку в Абу-Дабі.

Повстанці-хусити з території Ємену взяли на себе відповідальність за атаку безпілотника поблизу аеропорту Абу-Дабі тиждень тому. Тоді це спричинило вибух нафтових танкерів та пожежу, щонайменше три людини загинули.

У Ємені з 2015 року триває громадянська війна між прихильниками президента Хаді (їх підтримують ОАЕ) і повстанцями-хуситами.

Зараз хусити заявили, що «ОАЕ є небезпечною державою, поки триває її агресивна ескалація проти Ємену».

Також хусити опублікували провокативний колаж нібито атаки їхніми силами всесвітньо відомого хмарочосу «Бурж-Халіфа» в Дубаї.

Абу-Дабі під ударом. Що зараз відбувається в Еміратах?