Студентка зі США запустила додаток для знайомств, який підбирає пару на основі мемів
Pixabay

Студентка Стенфордської бізнес-школи у США Від’я Мадхаван розробила мобільний додаток для знайомств Schmooze, який допомагає знайти партнера, аналізуючи меми.

Ідея такого додатку виникла кілька років тому, коли Мадхаван працювала аналітиком в Індії та відправила лист десятьом людям в LinkedIn за порадою, повідомляє TechCrunch.

Тільки один із них відповів, але протягом наступних декількох днів, за її словами, вони обмінялися приблизно 200 електронними листами, і всі вони були переважно жартами.

Пізніше пара одружилася. Від’я вважає, що їх звело спільне почуття гумору. Тому вирішила створити власний стартап.

Спочатку додаток Schmooze виник, щоб допомагати людям шукати друзів, але потім Мадхаван переорієнтувалася на любовні стосунки.

Зараз популярність Schmooze набирає оборотів. Влітку у Стенфорді провели бета-тест додатку, у якому взяли участь 200 студентів. Відтоді його скачали більш ніж 10 тис. разів по всій країні.

На відміну від додатків на кшталт Tinder, де потрібно оцінювати фотографії людей, у Schmooze все вирішують меми. Пару підбирають на основі схожого почуття гумору. Поки що у додатку є п’ять тисяч мемів, але нові додають кожного дня. 

Також додаток враховує професію, зацікавлення й бажання людей. Після виявлення спільних інтересів людям пропонують обмінятися повідомленнями у спеціальному чаті. 

Щоб перевірити, чи справді працює алгоритм, потрібен ще певний час. А за період роботи додатку вже нарахували 90 тис. збігів щодо «мемних» вподобань.

Clubhouse запускає версію на Android — ЗМІ