І цей туди ж. Міністри із спорту змінюють одне одного, а Україна все ще планує прийняти Олімпіаду

Чинний міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт повідомив, що його команда за дорученням президента готує інфраструктуру для проведення в країні Олімпійських ігор. Хоча навіть в кращі часи не кожна розвинена держава готова замахнутися на такий амбітний і масштабний проєкт. Свого часу про бажання претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор заявляв президент Віктор Янукович. Зараз наполеонівські плани озвучив Володимир Зеленський. Взимку про завдання провести в Україні Олімпіаду згадував заступник міністра молоді і спорту Володимир Шумілін. Зараз крісло спортивного керманича займає Вадим Гутцайт. І тепер ця фантастична ідея лунає вже з його вуст.

«Президент поставив задачу привезти Олімпіаду в Україну. Але для цього потрібна матеріально-технічна база. Зараз ми дивимось, можливо це чи ні. Якщо можливо, то що потрібно збудувати. Президент тиждень тому сказав мені дати технічне завдання, що потрібно для Олімпійських ігор. Зараз ми це готуємо», — заявив Гутцайт в інтерв’ю виданню tribuna.com.

Щоправда, він сам, здається, розуміє, що це не зовсім реально. Адже уточнює: «Дадуть нам Олімпіаду чи ні — це вже друге питання. Головне, що ми знову будемо будувати спортивні об’єкти, на яких потім тренуватимуться українці». Цікаво, чи пояснив це він президентові. Адже просто розбудова інфраструктури — це вже інша річ. За словами міністра, не треба зважати на нестачу грошей, а варто мріяти про велике, щоб реалізувалось хоча б маленьке. «Чому не провести всесвітню Універсіаду? Чому не провести чемпіонат світу? Це ж приїжджають іноземці, привозять кошти. Це ж поштовх в інфраструктурі – готелі, спортивні об’єкти. Якщо з розумом підійти, можна побудувати об’єкти, які не будуть простоювати», — запевняє Гутцайт.