І знову війна. Бойовики обстріляли українські позиції, загинув військовий

6 вересня, на 42-й день режиму припинення вогню, збройні формування РФ прицільно обстріляли українські позиції з автоматичного станкового гранатомета, — повідомляє штаб Операції об'єднаних сил. Інцидент стався у районі села Красногорівка. Один із українських військових отримав поранення, несумісні с життям. У відповідь українські військові також відкрили вогонь. Втрати противника уточнюються, — про це сповіщає офіційна сторінка командування ООС у Facebook.

 

Командування Об’єднаних сил повідомляє, що 6 вересня 2020 року на 42-й день повного та всеосяжного режиму припинення...

Posted by Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation on Sunday, September 6, 2020

 

У понеділок конфлікт може загостритися. Нагадаємо, що ватажок донецьких бойовиків Деніс Пушилін голосив про те, що в понеділок, 7 вересня збройні формування так званої ДНР відкриють вогонь по українських укріпленнях що поруч з с. Шуми поблизу Горлівки. «Офіційно заявляю, що... мною прийнято рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведеним інженерним спорудам в районі населеного пункту Шуми ... Закликаю українську сторону з 8 години 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі. Нам не потрібні людські жертви», — говориться у заяві ватажка.

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко у відповідь зазначив, що Збройні сили України мають право відповісти на агресію бойовиків «всіма наявними силами та засобами».