Ібрагімовічу загрожує відсторонення від футболу за причетність до букмекерського бізнесу
Getty Images

Шведу Златану Ібрагімовічу, який є одним з найкращих форвардів світу, загрожує відсторонення від футболу. Причина — причетність до букмекерського бізнесу, що заборонено правила ФІФА і УЄФА.

Як повідомляє скандинавське видання Aftonbladet, 39-річний швед з 2018 року через власну компанію Unknown AB володіє 10% букмекерської контори Bethard, яка зареєстрована на Мальті.

У конторі, яка в 2019 році отримала чистий прибуток у розмірі 30 млн євро, підтвердили цю інформацію.

Згідно з регламентом міжнародних футбольних організацій ФІФА і УЄФА, футболісти не можуть брати участь в змаганнях під їхньою егідою, якщо мають власні інтереси в букмекерських конторах, навіть непрямі.

Наразі Ібрагімович є гравцем італійського «Мілану». На матчі внутрішніх чемпіонатів обмеження не розповсюджується. Проте Златан порушив це правило, коли грав за італійський клуб у Лізі Європи (турнір УЄФА), а також, коли повернувся в збірну Швеції для участі в матчах відбору ЧС-2022 (турнір ФІФА).

Якщо провину Ібрагімовича доведуть, йому загрожує штраф до 100 тис. і відлучення від футболу на строк від трьох років.

Для футболіста, якому у жовтні виповниться 40 років, таке покарання означатиме закінчення кар’єри. Крім того, протягом ймовірного бану він не зможе працювати тренером або футбольним функціонером.

Після повернення до «Мілану» Ібрагімович в поточному сезоні забив 25 м’ячів у 35 іграх.

Раніше Златан також виступав за «Мальме», «Аякс», «Ювентус», «Інтер», «Барселону», «ПСЖ», «Манчестер Юнайтед» та «Лос-Анджелес Ґелексі».

За збірну Швеції нападник провів 118 матчі, у яких забив 62 м’ячі.

Forbes вперше назвав «Барселону» найдорожчим футбольним клубом світу