В ООН застерігають, що потепління — не привід знімати маски
Getty Images

Експерти Всесвітньої метеорологічної організації ООН зазначають, що потепління ще не привід послаблювати пильність у боротьбі з COVID, відмовлятись від масок і вирушати в подорожі.

«Хоча коронавірус довше зберігає життєздатність при більш низьких температурах, динаміка його поширення пов’язана в першу чергу з запобіжними заходами, а не з метеорологічними факторами», — йдеться в повідомленні.

У доповіді також говориться, що сезонність, безумовно, впливає на поширення респіраторних вірусних інфекцій. На осінньо-зимовий період традиційно припадає пік захворюваності на грип та коронавіруси. І якщо COVID-19 залишиться з нами ще на кілька років, то він, можливо, теж стане сезонним захворюванням.

За минулу добу кількість виявлених захворювань на COVID-19 сягнула рекордної позначки від початку року — більше 15 тис. людей. Від початку пандемії офіційна чисельність заражених коронавірусом становить більше 1,5 млн осіб.

Усього за минулу добу провели майже 119 тис. тестувань, повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я.

«За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1092), Житомирській (1398), Львівській (1092), Одеській (997) та Хмельницькій (800) областях», — зазначив Степанов.

Найнижча кількість нововиявлених захворювань — у Луганській (74), Херсонській (96), Кіровоградській (149) та Волинській (330) областях. Найбільшу кількість заражених COVID-19 зафіксували 27 листопада 2020-го — майже 16,5 тис. осіб.

 

Літнім людям у 1,7 рази простіше вдруге заразитися COVID-19, ніж молоді